Hastalıklar

Şeker Hastalığı Baş Ağrısı Yapar Mı?

  | 

Şeker Hastalığı Baş Ağrısı Yapar Mı?

Ülkemizde en çok karşılaştığımız hastalıklardan birisi kan şekeri hastalığıdır sebebi ise ülkemizdeki insanların dengeli ve dengesiz beslenmesidir ve bu yüzden her yıl binlerce insan hayatına son veriyor. Genellikle 40 yaşını aşan insanlar bu hastalıkla beraber diğer hastalıkları da beraberinde getiriyor.  Şeker hastalığı çok önemli sorunlara sebep olan bir hastalıktır, vücudun bütün düzenini yerle bir eder ve işlevini bozar bu da ciddi sorunlara sebep olur. Tedavisindeki iğnesinin ismi insülin iğnesidir, insülin vücuttan kan şekerinin düşmesi görevini yerine getiren bir hormondur. Ayrıca vücudumuzun en ihtiyaç duyduğu besin de şekerdir. Ve bu kan şekeri hastalığı ise sürekli olarak da baş ağrısına sebep olur. Ayrıca da düşmesi ve çıkmasında yeterince zararlı sebepleri ortaya çıkarır.

diyabet1

Başınız sık sık Ağrıyorsa

Başka sebeplerden sorunlardan kaynaklanmadığını eminseniz kan şekerinizi öldürmeniz gerekecektir. Kan şekerinin düşük seviye de olması şiddetli ve sıkça baş ağrısına sebep olur. Kan şekerinin çok yüksek olması farklı sonuçlar yaratır düşük olması ise de ayrıca farklı sorunlarda yaratır. Bu sebeplerden en çok önemlisi baş ağrısıdır. Kan şekerinin normal seviyesi 80 ile 100 arasında olmalıdır. 80’in alltına düştüğü zaman şiddetli baş ağrısına sebebiyet olur. Çünkü şeker bakımından bireyin sağlıktan düşmesi beyin ve sinir sistemini etkiler. Bunla kalmadığı gibi diğer bütün organları da etkiler büyük bir sağlık sorunudur şeker hastalığı ve ayrıca genetik bir hastalık olduğu da bilinir. En fazla zarar gelen organımız tabi ki de sinir sistemleri ve beyindir. 80 in altında olan kan şeker hastalığına hipoglisemi denir.  100 üstün de olan kan şeker hastalığına ise hiperglisinemi mi denir.

Hipoglisemi Belirtileri Nelerdir?

eyvah-sekerim-cikti--812888Beynimiz vücudumuzun kullandığı şeker miktarının % 30’luk dilimini kullanır. Beyin tüm hal ve hareketlerinde bu şeker çok önemlidir. Bu yüzden nedenlerden çoğu da hep beyinsel sorunlardır.

  •     Yorgunluk ve halsizlik
  •     Konsantrasyon bozukluğu
  •     Depresyon atakları
  •     Korku ve öfke nöbetleri
  •     Unutkanlık
  •     Endişe, huzursuzluk ve sinir hali
  •     Baş ağrısı

Ne Yapmalıyız?2-tip-seker-hastaligi

 

Sürekli herhangi bir durumda şekerini eczaneye veya hastaneye ölçtürmelisiniz ona göre de önerilen besinleri tüketmelisiniz. Ayrıca çok fazla şekerli gıdalar tüketmemelisiniz ve çok fazla saat boyunca da aç kalmamalısınız. Doktorunuzun gözetiminde de verdiği ilaçları düzenli kullanmalısınız.

 

Yorum Yapabilirsin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir