Diyet
Kilo Nasıl Alınır?
Kimisi zayıflamaya çalışırken, bazıları da kilo almak için uğraşırlar. Herkesin bünyesi farklı olduğu için, bazıları kolay kilo alırken bazıları zor alır. Bazıları için ise kilo alamamak bir kâbus ve içinden çıkılamayan bir durumdur. Nasıl kilo alınır diye sürekli sorarlar. Doktorlar kilo almak için daha çok enerji harcandığına da vurgu yapmaktadır. Yeterli oranda beslenerek kilo alamayan kişiler vardır.
Kilo almanın yöntemleri nelerdir?
Öncelikle neden zayıf olduğunuzu bilmeniz gerekir. Birçok sebebi olacağı gibi yetersiz beslenme, düzensiz bir hayat tarzı yada çeşitli sağlık problemleri de kilo alma da sıkıntı olabilir. Tam anlamıyla gıda alımı sağlanmaz ise daha çok nasıl kilo alınır diye soracaksınız. Doktorlar tarafından açıklanan kilo almayı engelleyen hastalıklar ise, nervoza, kanser ve anoreksiya gibi vücudun ritmini ve metabolizmayı doğrudan engelleyen rahatsızlıklardır. Diğer yandan hızlıca kilo almak isteyenler için bu durum çok risklidir ve sağlıklı değildir.
Sağlık olmadan beslenerek alınan kilolar daha büyük sağlık sorunları olarak karşımıza çıkarlar. Özellikle bir doktordan yardım alarak sağlıklı bir beslenme programı ile kilo almak en doğru karar olacaktır. Çünkü kilo alırken yaşınız, boyunuz, kilonuz ve vücudunuzun sağlık durumu çok önemlidir. Egzersiz yaparak kilo almakta mümkündür. Hareketsizlik vücutta dengesiz kilo alımına sebep olur. Bazen göbek bazen basen olarak görülür. Fakat spor sayesinde vücudunuzun hareketsiz ve istemediğiniz bölgelerinde yağlanmalar oluşmadan her yerinize aynı oranda kilo alabilirsiniz.
Bir diğer yöntem diyet programı uygulamaktır. Bilinçli bir diyet programı sayesinde yeterli oranda yağ, karbonhidrat ve protein alarak hızlı ve kolay bir şekilde kilo alabilirsiniz. Özellikle içeriğinde protein bulunan gıdalar hem kilo almanızı hem de kas yapınızın güçlenmesini sağlayarak kilo almaya yardımcı besinler olarak bilinirler. Tıpkı kilo vermede olduğu gibi, kilo alırken de bol bol su için. Günde en az 2 litre su tüketerek toksinlerin vücuttan atılması sağlanabilir. Düzenli ve kalıcı şekilde kilo almanın şarı sağlıklı beslenmedir. Özellikle nişastalı ve protein açısından zengin besinlerin tüketilmesi kilo almanızı sağlar. Fazla yemek tüketimi kilo aldırmaz vücudunuzu biçimsiz hale getirir.
Nasıl kilo alınır diyorsanız kalori hesaplaması yapın. Kilo almak için de yedik içtiğimiz besinlere ve yiyeceklerin kalori cetvellerini bilmeye ve bir nevi kalori hesabı oluşturmaya ihtiyaç vardır. Yediğimizi ve içtiğimizi bilmemiz gerekir. Sağlıklı kilo almak için elbette olmazsa olmaz tavsiye, yemek yemektir. Bol yemek derken zararlı olanlardan bahsedilmez. Eğer hızla kilo almak için doymuş yağ asitlerince zengin bitkisel ve hayvansal besinlerle beslenirseniz bir yandan da hastalıklara davetiye çıkarırsınız. O nedenle yağlı yiyecekleri yemeden bol miktarda besleyici sebze meyve et ve süt ürünlerini tüketmeye bakın.
Kilo almak için olmazsa olmazlar nelerdir?
Dambıl, halter, veya bedenimizi alet ederek şınav mekik gibi egzersizlerle alet çalışmak gerekir.
Bir yandan yağ olarak depolananları kasa dönüştürmüş oluruz. Kısa sürede alınan kilolar vücudu hazırlıksız yakaladığı için genelde bölgesel kilo alımına sebep olur. Bu sebeple yavaş ve sindirerek kilo alınmalıdır. Uykusuz kalmak vücut fonksiyonlarını bozar ve metabolizma faaliyetlerini sekteye uğratır. Nasıl kilo alınır sorusunun önemli bir cevabı da bolca uyuyarak kilo alınabilir.
1 Yorum