Cilt Bakımı

Kil Maskesi

  | 

Kil Maskesi Ve Türleri

Kil maskesi, içerisinde  montmorillonit denilen kil minerali bulunan ve rengini de buradan alan bir kozmetik ürünüdür. İhtiyacı olan hemen her cilde uygulanan bakım sağlayan bir maddedir. Genellikle yağlı ciltlerin temizliğinde kullanılan kil, tüm cilt tipine uygulanabilir. Asıl amacı yağlı ciltlerdeki fazla yağı alması, cildi tazelemesi ve düzenli kullanıldığında yağ dengesini sağlamaktır.

Akneli ve sivilceli bir cilde sahip olanların kullanması için ideal bir temizleyici maddedir. Ölü derileri atar, cildi yeniler, tıkanmış gözenekleri açar, sivilce oluşumunu azaltır ve cildin her zaman genç kalmasını sağlar. Hazırlanışı oldukça kolay olan kil maskesi için tek gereken şeyin su olduğu unutulmamalıdır. Bir kâse içerisinde bir miktar kil ve alabildiği kadar su karıştırılmalıdır. Fazla kuru veya fazla sulu olmamalıdır. Arzu edilirse içerisine bir tatlı kaşığı kayısı yağı da ilave edilebilir. Yüzün her yerine sürülebileceği gibi sadece yağlanan bölgeye de sürülebildiği unutulmamalıdır.10 dakika bekledikten sonra ılık su ile iyice temizlenmesi gerekir. Göz ile temastan kaçınılmalıdır. Göze teması halinde göz sulanması ya da yanması oluşabilmektedir. Bu nedenle gözlerin temasından sakınmalıyız.Kil Maskesi

Farklı Cilt Yapısına Göre Çeşitli Renkleri de Bulunan Killerin Başlıca Türleri Nelerdir?

Yeşil kil; yağlı cilde sahip olan bireyler içindir. Akne ve sivilceleri yok ederek yağ oluşumunu yavaşlatır ve cildin kuru kalmasına neden olur. Haftada 1 kez kullanılması tavsiye edilir.

Kırmızı kil; kuru, yıpranmış ve soluk görünen ciltler içindir. Cildi tazeler ve parlaklık verir. Canlı görünmesine neden olur. Ayda 1 kez uygulanması tavsiye edilir.

Pembe kil; hassas ve hemen kızaran cilt tipi için uygundur. Cildi güçlendirir ve kızarık oluşumunu engeller.2 haftada 1 kez uygulanması tavsiye edilir.

Beyaz kil; tüm cilt tipleri için uygundur.

Kil kullanmanın yan etikisi varmı? Ya da yokmu? Diye merak edenler için şunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Kil maskesinin herhangi bir yan etkisi yoktur; ama bir takım uyarılarımız vardır. Cilt yapısı normal olan insanların iki haftada bir kullanması gerekir. Aksi takdirde cildin iyice kuru kalmasına ve pullanarak derinin dökülmesine neden olur. En önemli uyarımız ise sadece bakanlık onaylı ürünleri tercih etmeniz olacaktır.Kil Maskesi

Tüm eczanelerden bulabileceğiniz gibi aktarlarda da bulabileceğiniz kili; her yaştaki insana cinsiyet ayırt etmeksizin önerebiliriz. Kilin maske olarak kullanımı dışında vücudumuzdaki birçok sorun için etkileyici bir çözüm aracı olduğu unutulmamalıdır. Örneğin; sinek ısırığında, bebek pudrasının yetersiz kalması durumunda ve diş eti hastalıklarında kullanılabilir. Birçok derde şifa olan kil maskesi sinek ısırığı gibi durumlarda kızarıkların geçmesini kolaylaştırır. Bebeklerin cildi hassastır ve bu hassaslığı gidermek için pudra kullanılır. Ancak pudra bazen yetersiz kalabiliyor ve bu durumda kil maskesi oldukça etkili olmaktadır. Pişik olmuş bebekler için pudranın yerine ya da takviye olarak tercih edebiliriz.

Montmorillonit : Kili oluşturan, içerisinde bol miktarda  mineral barındıran çok yumuşak bir fillosilikat grubudur. İsmini Fransa’da Montmorillo’ dan almıştır. Cilt ve vücut temizliği için kullanılan kilin hammaddesidir.

Cilt İçin Faydalı Bitkiler makalesine gitmek için yazıya tıklayınız..

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir