Hastalıklar

Kalp Ritim Bozukluğu

  | 

Kalp Ritim Bozukluğu

Kalp ritim bozukluğu yani tıp dilindeki adı ile aritmi hastalığı kalbin çok hızlı atması anlamına gelen  taşikardi, çok yavaş atması anlamına gelen bradikardi ya da düzensiz atması gibi kalp ritim problemlerini ifade eder. Kalp ritm bozukluğu olması durumunda kalbin normal zamanlardaki elektriksel ritminde bir düzensizlik söz konusudur. Aritmivakası, her yaşta ortaya çıkabileceği gibi ve genel olarak ciddi problemlere neden olmazlar.

Aritmi Nasıl Gelişir?

Bahse konu bu sistem kanın kalbe ve kalpten de vücuda akışını sağlamaktadır. Normalde elektrik kalp boyunca belli bir yol izlerken,  elektriğin akışında bir sorun meydana gelmesi durumunda kalp ritmi büyük ölçüde yavaşlayabilir, çok hızlanabilir veya tamamen düzensizleşebilir.

İstirahat esnasında kalp genel olarak dakikada 60 ila 100 defa atmaktadır. Bununla birlikte örneğin egzersiz sırasında olduğu gibi, kalbin daha hızlı veya daha yavaş attığı durumlar da vardır. Bu nedenle kalbin atış hızı sabit değildir.

Nedenleri Nelerdir?

Kalp ritim bozukluğu nedenleri olarak aşırı derecede alkol tüketimi ve sigara tüketimi, depresyon, stres ve yoğun bir şekilde yapılan egzersizler olarak gösterilebilir. Tüm bunlarla birlikte kalp ritim bozukluğunun önde gelen en yaygın ve ciddi nedenleri, baş tetikleyicileri arasında yer alan koroner arter hastalığı, kalp kapak fonksiyon bozukluğu ve kalp yetmezliği olan, kalp hastalığı kalp ritim bozukluğu yani aritmi nedenleri arasında sıralanabilir.

Yorum Yapabilirsin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir