Güzellik

Doğal Yollarla Kepek Nasıl Önlenir?

  | 

Kepek, cilt hastalıkları arasında en sık görülenidir. Sağlık kurumlarının cildiye bölümünün ilgilendiği kepek sorunu evde uygulanacak basit doğal yöntemlerle giderilebilir. Egzama hastalığının hafif bir seyri olan saç derisinde kepek oluşumu eczanelerde satılan kepek şampuanı kullanımı ile engellenebilir. Kendini yenileyen deri, eskiyen kısımları dışarı atar. Kepek sorunu yaşan kişilerde bu yenilenme işlemi çok hızla yapılmakta olduğu için gözle görülebilir hal alır. Kepek nasıl önlenir sorusunun yanıtını bu yazının içinde bulabilirsiniz.


Kepek Engellenebilir mi?
Özellikle koyu renk kıyafetler giyildiğinde daha fazla göze çarpan kepek sorunu, saçta kaşıntı ile dayanılmaz hale gelir. Yaş ilerledikçe gerileyen bir durum olabilen kepek sorunundan şampuan ile kurtulmayı deneyeceklerin, haftada 2 kez olmak kaydıyla ve en az 4 hafta boyunca düzenli kullanım sağlamaları önerilir. Kepek sorunu bitince de önlemi elden bırakmamak ve her hafta en az bir kere bu şampuanı kullanmak gereklidir. Aspirin içerisinde bulunan salisilik asit kepek şampuanlarında da bulunur. Şampuanından memnun olanlar 2 adet aspirini toz haline getirerek saçlarını yıkarken kullandıkları suya karıştırabilirler. Vücut sabunlanana kadar kafada kalan bu karışım daha sonra normal şampuan ile yıkanarak saçtan atılabilir. Yine normal şampuana her yıkamada eklenecek 5 damla çay ağacı yağı kepek sorunundan doğal yöntemlerle kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Kaşıntısız ve pulsuz kafa derisi için gerekli olan tüm sırlar mutfaklarda gizlidir. Saçınızı ıslattıktan sonra bir avuç kabartma tozunu saçlarınıza ve saç derisine ovalama yöntemi ile uygulamanız ve sonrasında şampuan kullanmadan sadece durulama yapmanız kepeğe neden olan mantarların azalmasına neden olacaktır. Bu süreçte saçınız çok kuruyacak ve zamanla kendi yağına kavuşacaktır. Elma sirkesi kepek nasıl önlenir sorusunun cevabına ihtiyaç duyanlar için önemli bir üründür. Bir kahve fincanı elma sirkesi ile bir kahve fincanı suyu saç spreyi kutusuna boşaltın ve saç derinizi bu karışımla ıslatın. Saçınızı 15 dakika boyunca havlu sarılı olarak tutun ve ardından saçınızı her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Bu uygulamaya en az haftada bir kere tekrarlayın. Gördüklerinize siz de inanamayacaksınız.
Doğal Mutfak Malzemeleri ile Kepek Sorunundan Kurtulun
Duştan önce birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj yapılarak ve 5 dakika bekledikten sonra normal olarak saçlarınızı yıkayarak kepekten kurtulabilirsiniz. Bu uygulamayı tercih edenler içinde Hindistan cevizi yağı olan şampuanları da tercih edebilirler. Bir tuzluk yardımıyla kafa derinize dökeceğiniz yeteri miktarda tuzdan sonra saçınızı hafif hareketlerle ovmanız tavsiye edilir. Sonra da masaj içeren hareketlerle saçınızı yıkayabilirsiniz. Farklı bir yöntem ile kepek nasıl önlenir sorusuna cevap bulabilirsiniz. Bu da zeytinyağıdır. Her derde deva olan zeytinyağı saç derisinde görülen kepeklenme sorununa da çözüm olabilir. Saç derisine sürülecek 1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı bir gece saçta bekletilmelidir. Bu aşamada streç filmden faydalanarak saçlarınızı korumaya alabilirsiniz. Saç derinizin zeytinyağını emmesi ardından kullandığınız şampuan ile saçlarınızı iki kere yıkayarak zeytinyağından arındırabilirsiniz. Daha kalıcı bir uygulama için zeytinyağı içeren şampuanların kullanılması önerilmektedir. Diğer bir yöntem ise ezilmiş sarımsaktan faydalanmaktır. Güçlü aroması sizi rahatsız ediyorsa bir kaşık bal ile karıştırarak saça uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası yıkadığınız saçınızda herhangi bir koku kesinlikle kalmayacaktır.
Doğal yöntemleri kullanmadan önce sürekli kullanılan bir ilaç varsa doktorunuza kullanacağınız bitkisel ürün hakkında danışmanız son derece yararlı olacaktır. Kepek sorunu uygulanan önlemlere rağmen daha da artar ve geçmezse, ayrıca vücudun farklı bölgelerinde de pullanma oluşumu gözlenirse, sedef hastalığı belirtisi olabilir. Böyle bir durumda mutlaka dermatoloğa başvurmak gereklidir

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir