Anne & Çocuk
Çocukların Okulda Beslenmeleri Nasıl Olmalıdır?
Çocukların Okulda Beslenmeleri Nasıl Olmalıdır?
Çocukların; gelişimi ve büyümesi açısından dengeli ve düzenli beslenme alışkanlığı edinmesini sağlamak; okuldaki başarısında da etkili olacak bir faktördür. Çocuk beslenmesinde ileriki dönemlerde ortaya çıkabilecek sağlık ya da gelişim sorunlarını yaşamaması açısından etkili bir uygulama olmak zorundadır. Zeka düzeyi genetik olarak kabul edilse dahi; gıdaların sağlıklı olması ve içerdiği, protein, karbonhidrat, omega yağ asitleri, vitamin ve mineral içeriklerini tam olarak düzenli almasını sağlamak da; beyin gelişimi ve zeka üzerinde oldukça fazla etki payı olmaktadır. Yeterince besin değerleri yüksek oranda gıdalar tüketmesi, beyin gelişimini artırarak daha çabuk problem çözme ve hafızasının daha güçlü olması açısından önem taşıyor.
Okulda tükettiği gıdaların nasıl olduğuna dair ailelerin bunu iyi takip etmesi gereklidir. Aşırı harçlık vererek abur cubura yönelik sağlıksız atıştırmalıklara fazla yönelmesine neden olabilir. Bu nedenle belli beslenme alışkanlığını edinmesi açısından kontrollü ve evde hazırlanabilecek daha sağlıklı gıdalar ile takviye edilmesi sağlanmalıdır. Aşırı baskı yapmadan ya da çok fazla özgür bırakmadan bu sistem oturtulmalıdır.
Okulda beslenme okul tarafından belli düzende yapılıyorsa sorun yok; ancak bu tarz uygulamaların olmadığı okullarda çocuğun yeme alışkanlığını düzenli olarak beslenme çantasında sizlerin oluşturmanız gereklidir. Genelde gün içerisinde vitamin ve mineral alabileceği sebze ve meyve içeren sandviçler, sağlıklı içecekler koymak gereklidir. Protein içeren gıdalarında bulunması çocuğu tok tutacak ve abur cubur yemesine engel olacaktır.
Süt ve süt ürünleri içeren gıdalarında kalsiyum alması açısından düzenli olarak yenmesi sağlanmalıdır. Okulda beslenme alışkanlığını düzenli bir şekilde olmasının sağlanması halinde çocuğun dikkatini daha çok toplamasına ve sağlıklı olarak derslerine odaklanmasına imkan tanıyacak bir uygulama olacaktır. Önemli olan dengenin oturtulmasıdır.
0 yorum