Diyet

Alkali Diyeti ve Yapılışı

  | 

                      Alkali Diyeti Nasıl yapılır

  İnsanların vücut sistematiğinde yer alan ph değerinin asit değerlerini alkali yönüne çevirmek alkali diyetin özü olmaktadır. Beslenme düzenlerinin içerisinde olan rafine gıdalar, kızartmalar, beyaz un gibi gıdalar sebebi ile ph değeri olumsuz etkilenmekte ve asit yönüne doğru kaymaktadır. Normalde ph değeri 7,4 olmalıdır. Bu oranın korunduğu alkali diyeti nasıl yapılır, başlığı altında ise bu ph değerinin korunması bulunmaktadır.Alkali Diyeti ve Yapılışı

                               Asitli Besinlerin Zararları

   İçeriğinde asit bulunan yiyecekler ve içecekler insan vücudunda yorgunluk ve uyuşukluk hislerini artırmaktadır. Özellikle mide ağrılarının oluşmasında bu asitli besinler etkili olmakta ve depresyon oluşturarak, sinirlilik hali meydana getirmektedir. Bu öyle bir yorgunluktur ki yürümeye bile üşenirsiniz. Bu durumların yaşandığı bireylerde bağışıklık sistemi çok kolay çöker ve çok sık hastalıklara yakalanabilir. Asitli gıdalar kilo alımını tetikleyen etkenlerin başında gelmekte ve makarna, börek, pasta ve kek gibi hamur işleri aşırı tüketildiğinde yağ asidi üretimi vücudun belli alanlarında depolanır.

Asitli besinler arasında süt ürünleri, hardal, ketçap, beyaz un, şeker, yumurta, kümes hayvanları, mayonez, alkol, cips, birkaç bardaktan fazla kahve ve çay, tatlı gazlı içecekler bulunur. Alkali besin listesi içesinde ise alkali diyeti nasıl yapılır, başlığı altında alınması gereken besinler bulunur. Bunlar arasında ise salatalık, zencefil, zerdaçal, zeytinyağı, nane, hurma, çörek otu, karbonat, ısırgan otu, brokoli, pazı, ıspanak, buğday çimi gibi ürünler vardır. Asidik gıdalarında şeker kullanılmadan komposto olarak tüketilmesi sorun olmayacaktır.Alkali Diyeti ve Yapılışı

                                Alkali Diyeti Menüsü

   Güne alkali su ile başlamak çok iyi bir diyet parçası olacaktır. Bunun için bal, limon eklenmiş su kullanabilirsiniz. Bu karışıma bir tatlı kaşığı karbonat ekleyerek yemeklerde ve çayınızda bu suyu kullanabilirsiniz. Bu diyet listesinde ise:

  • Sabah kahvaltısında bir kase yoğurt, yulaf ezmesi, ceviz, bir çay kaşığı tarçın eklenerek bir öğünlük menü oluşturulur. Bunun yenine 4 adet yumurta beyazı ile omlet ve kızarmış çavdar ekmeği ile güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Alkali su ile yapılacak bir fincan rezenen çayı ve bir armut menüsünün yanında bir maden suyunun içine nane yaprakları koyarak tüketebilirsiniz.
  • Öğlen menüsünde brokoli çorbası, kızartılmış çavdar ekmeği, haşlanmış pirinç pilavı ve havuç salatası kullanılabilir.
  • Ara öğünde ise elma, kivi, çiğ badem, alkali su ile hazırlanacak beyaz çayda tercih edilebilir.
  • Akşam menüsünde ise ızgara balık, buharda pişen sebzeler ve kerevizli- roka salatası bulunmaktadır.Alkali Diyeti ve Yapılışı

Bu listeyi aldıktan sonra alkali diyeti nasıl yapılır, sorunun menü kısmı tamamlanmış olacaktır. Bu diyetin yaklaşık olarak bir ay sürmesi gereklidir. Diyete başladıktan sonra çok aşırı bir etki oluşmadığı müddetçe diyeti kesmek doğru olmayacaktır. Bu etkiler genel olarak vücudunuzun temizlenmeye başladığını gösterir.

Diyet menünüz içerisinde temel besinler muz, avakado, çilek, sarımsak, havuç, kereviz olmaktadır. Bu besinler genellikle ph seviyesi 8,0 düzeyine sahiptir. Bu besinler vücudun ph değerini artıracaktır. Kan basıncının normalleşerek vücut için yarar sağlar bir hale gelmesinde de çok önemli etkileri bulunur. Kayısı, elma ve yoncada da ph değeri 8,0 civarında olmakta ve beslenme tablosunda bu besinlere yer vermek hormonel düzeyinizin normalleşmesi adına çok önemlidir.

            İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler                  

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir