Hamilelik

Hamilelikte Sık Yaşanan Rahatsızlıklar

  | 

Zorlu hamilelik sürecine girecek olan bayanlar kendini tüm olasılıklara karşı hazırladığı zaman bu süreci daha kolay bir şekilde atlatacaktır. Zor geçecek 9 ay boyunca sürekli mide bulantıları, baş dönmeleri, kusma ve kanama gibi sorunlar hamilelik döneminin en sık rastlanan sorunları arasında yer alır iken bazıları tehlike belirtisi olmaz iken bazıları ise büyük rahatsızlıkların belirtisi olmakta.

Hamilelikte Kas Ağrıları

Hamilelik döneminde özellikle 4 ve 5. haftaların gelerek embriyonun büyümesi ile ağrılı bir döneme merhaba diyebilirsiniz. Kas ağrılarının bu dönemlerde meydana gelmesi normaldir. Ancak kas ağrıları ile birlikte aşırı kanama görmeniz durumunda doktorunuza başvurmalısınız.

Her Kanama Normal Bir Kanama Değildir

Hamileliğin ilk 3 ayında görünen ve aşırı olmayan kanamalar normal olarak algılanmaktadır. Bu kanamaların ortaya çıkmasındaki en büyük etken yukarıda belirttiğimiz gibi embriyonun büyüyor ve kasıklarınıza baskı yapıyor olmasıdır. Ancak kanamalarınız sürekli oluyor ve aşırı derece de oluyor ise bu normal bir durum değildir ve hızlı bir şekilde doktora görünmeniz gerekmektedir. Hamilelik döneminde kanamaların özellikle %90’lık kısmı dinlenme sonucu geçmektedir.

Göğüs Ağrıları Yaşayabilirsiniz

Hamilelik döneminde hormonsal değişikliklerin olması ile birlikte özellikle göğüs ağrıları yaşayacaksınız. Bayanlarda göğüs ağrılarının oluşmasına neden olacak olan hormonlar ise Östrojen, prolaktin ve progesterondur. Bu hormonların aşırı derecede salgılanması geçici göğüs ağrılarını ortaya çıkartacaktır. Bu dönemde göğüs ucunun fazla uyarılmaması çekeceğiniz acının azalmasını sağlayacaktır.

Sık Sık İdrara Çıkmak

Hamileliğin bayanlar için en önemli sorunlarından biri de sık sık idrara çıkmaktır. Bu durum bayanları oldukça rahatsız etse de hamilelik döneminin belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Rahmin büyümesi ile birlikte böbrek fonksiyonları da değişiklikler gösterecek ve sık sık idrara çıkmanıza neden olacaktır.

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir