Güzellik
Gliserin Saça Nasıl Uygulanır?
Gliserin Nedir?, Nasıl Kullanılır?, Faydaları Nelerdir?
Kozmetik sektöründe uzun bir süredir büyük öneme sahip olan Gliserinin saça uygulanması ve faydalarını belirtmeden önce Gliserin’i biraz daha yakından tanımakta yarar vardır. Gliserin, basit şekilde anlatmak gerekirse Bir Hidrosialkol türevidir yani, su ve alkolle karışabilir, diğer bir şekilde anlatmak gerekirse en bilinen özelliği suyu tutma özelliği bulunmasıdır. Bu nedenle Kozmetik sektöründe el ve yüz kremleri başta olmak üzere, Ruj, fondöten vb. ürünlerde de bulunmaktadır. Bu ürünlerde yaygın olarak kullanılmasının bir nedeni de şekerli bir tadı ve hoş bir kokusu olmasıdır.
Kimler Gliserini saçlarında kullanmalıdır?
Bahsettiğim gibi Gliserinin en büyük özelliği suyu bünyesinde tutabilmesidir, Bu nedenle kuru saçlara sahip kişilerin kullanması, düzenli kullanım sonrası büyük fayda sağlayacaktır. Normal saç tiplerine sahip kişilerinde bahar ve yaz dönemlerinde güneş ve sıcak etkisiyle oluşabilecek saçlardaki kurumaya, cansız görünüme karşı kullanmalarında fayda olacaktır.
Peki Gliserin’in Saça uygulanması ne gibi faydalar sağlamaktadır?
Gliserin Suyu Bünyesinde tutabilmesi sayesinde nemli saçlara uygulandığında , saçta bulunan nemi hapseder, Saç yapısında bulundurduğu nem sayesinde, saç derisi ve kökleri daha hızlı beslenir, dış etkilere karşı daha iyi mücadele gösterir ve düzenli kullanımda saç bu yapıyı artık benimseyeceği için daha canlı, parlak ve hacimli saçlara sahip olunmasını sağlayacaktır.
Gliserin Nasıl Uygulanmalıdır ?
Öncelikle Nasıl uygulanmamalı? Bu bilgi büyük önem arz etmektedir. Gliserin saf olarak kullanmak ve direk saça temas etmesi sürekli kullanımlarda yağlanma, deride pullanma, saçta ağırlaşma ,dökülmeler gibi olumsuz etkiler doğurabilmektedir. Bu nedenle Gliserin saça uygulanırken saçlarınızın nemli olmasına özen gösterilmelidir. Direk kuru ve kirli saça uygulanması durumunda da saçın dışarıdan nem almasını engelleyebilecektir, kirin saça hapsolmasına neden olacaktır bu nedenle saçlarda yağlanmayı, dökülmeleri hızlandırabilecektir.
En basit tarifi anlatmak gerekirse Gliserinin kimyasal yapısın incelediğimizde birebir oranda reaksiyon verdikleri bilinmektedir. Bu nedenle gliserini uygularken bir ölçek gliserin ile bir ölçek su karıştırarak solüsyon hazırlanır. Saçımızı kirden arındırmak için şampuanla temizlediğimiz saçımız nemliyken, hazırladığımız solüsyon saçın her yerine yayılarak uygulanır. Tabi çeşitli bitkilerle( papatya yağı, zeytin yağı,biberiye vb ) karıştırılan özel karışım tarifleri de bulunmaktadır.
7-10 günlük düzenli kullanımla birlikte kuru ve cansız yapıya sahip saç yapımız nemi bünyesinde tutacak yapıyı kazanacağı için daha canlı, çabuk uzayan, daha kolay şekil alan ve saça uygulanacak ısıl işlemlere daha dayanıklı bir saç yapısına sahip olacaksınız.
Gliserini rahatlıkla eczanelerde, çeşitli aktarlarda ve gelişen teknoloji ile internet üzerinden temin edilebilmektedir. Gliserin alıp solüsyon haline getirmeye üşenenler için ise Gliserin oranı yüksek nemlendirici şampuanlar önerilebilir, ancak şampuanlarda bulunan gliserinin biraz daha sentetik yani yapay yollarla elde edilen bir ürün olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Evren
14 Ağustos 2018 at 09:51
Gliserin uyguladıktan sonra saçı tekrar yıkıyor muyuz?