Estetik

Ben Aldırma

  | 

Ben Aldırma

Ben aldırma olarak tanımlansa da birçok cerrahi ben alma tedavisi çeşidi bulunmaktadır. Teknoloji alanında gelişmeyen, kliniklere sahip olmayan kurumlar ameliyatla ben alırken, yeterli donanıma ve kliniklere sahip kurumlar ise beni ameliyatla asla almamaktadır. Ameliyattan üstün birçok yöntem kullanmaktadırlar.

Hangi Benler Tehlikelidir?

  • Açık tenli, renkli gözlü kimselerde oluşan benler
  • Mevcut bir benin boyutunda, renginde, sınırlarında farklılık olması ve kanaması
  • 6 çapından büyük sınırlara kadar düzensiz büyüyen kahverengi ve siyah benler
  • Kahverengi ve siyah bir benin renginde ton açılması olması
  • Sık sık traş olmaya ve sürtünmeye maruz kalan benler
  • Mavi, siyah, koyu kahverengi renkli benler
  • Ailede cilt kanseri (melanom) olan tehlikeli benler olarak sıralanabilir.

Bu sıralamadaki bulgulara sahip yada belirtilere mevcut kişiler kesinlikle plastik cerrahiye yada dermatoloji uzmanına gitmelidir.

Ben Aldırmak Riskli Midir?

Bilinen riski bulunmayan ben alma tedavisi, varlığı nedeniyle oluşan riskleri yok etmektedir. Özellikle koyu ve büyük benlerin güneş ışınlarını çekerek kansere yol açması riski büyüktür. Ten rengine yakın benlerde ise bu risk daha azdır. En erken dönemde koyu benin tedavi edilmesi kanserleşme riskini kaybettirir. Çünkü alınan ben kanser riski taşımaz. Örneğin çürük dişin çekilmesiyle ağrı kesin olarak geçer. Ben almada kanser riskini ortadan kesin olarak kaldırır. Kanserin dışında benin tahriş olması, büyümesi, koyulaşması veya kaşınması önemli olmayan rahatsızlıklar arasındadır.

Ben Alındıktan Sonra İz Kalır Mı?

Benin yapısına ve bene uygulanacak tedavi yöntemine göre “ben aldıktan sonra iz kalır mı? sorusunun cevabı değişir. Ameliyatla alınan benler estetik dikişle dikildiğinde benin iki katı uzunluğunsa iz bırakmaktadır. Ben dikişleri gizli dikişle yapılmazsa balık kılçığına benzeyen iz kalmaktadır.

Benin alınması buharlaşma yöntemiyle gerçekleştiğinde yeni ciltle birlikte iz kalmamaktadır. Belli belirsiz sivilce izine benzemektedir.

Ayrıca radyo frekansla ben alımı fark edilmeyen bir iz bırakmaktadır. Krioterapiben tedavisi ise belirgin çukurluk bırakır.

Ben Kaç Seansta Alınır?

Çoğunlukla tüm yöntemlerle birlikte ilk seansta alınır. Radyo frekansı ve buharlaştırma tedavisinde seyrek rötuş gerekebilmektedir.

Ben Aldırmanın Yaşı Var Mı?

Kişinin beni aldırmak istediğine karar verebilecek yaşta olması gerekir. Ancak ben aldırma yaşı sınırlı değildir ve her yaşta ben tedavisi yapılabilir. 1 yaşındaki bebeğin de beni alınabilir. Buna anne ve babası karar vermektedir. Özellikle 13-16 yaş grubu ben tedavisine yönelmektedir. İleri yaşta kansere neden olduğu için tedavinin ertelenmemesi gerekir.

Bir Seansta Kaç Ben Alınabilir?

Tedavi edilen yönteme göre değişmektedir. Ancak bir seansta bütün benlere yönelik çalışılabilir. 10-15 bene aynı anda uygulama yapan yöntemler elektrokoter ve radyo frekansıdır. Daha fazla beni olanlara ise başka bir gün devam edilebilir. Lazerle tedavi ise hızlı uygulandığı için tek seansta benlerin hepsine uygulanır.

Ben Aldırma Ücreti Ne Kadardır?

Birçok faktöre bağlı olan ben aldırma ücreti, kişinin sosyal güvencesinin var olup olmadığına, kliniğin fiyat politikası, kliniğin SGK sözleşmesinin olup olmadığına, ben sayısına, benin yapısı ve buna bağlı olarak kullanılacak tedavi yöntemine göre değişmektedir.

Seanslardan Sonra Güneşten Korunun

Genelde lazer işlemleri sonrası güneşten korunmak gerekir. Fakat ben lazer tedavisi sonrası güneşten korunmak çok çok önemlidir. Tedavi süresince koruma özelliğine sahip güneş kremleri kullanılmalıdır ve bu alışkanlık haline getirilmelidir. Bu kremler her yüz tipi için uygundur. Bu sebeple cildinize uygun kremi doktorunuzun tavsiyesinde kullanabilirsiniz.

Lazerle Ben Aldırma Sonrası

Lazerle ben aldırma tedavi sonrası leke kalmaması ve tekrar oluşmaması için doktor tarafından önerilen kremi kesinlikle kullanmalısınız. Ben alınan bölgede hafif izlerle karşılaşmak mümkündür. Benin aldırılması sonrasında tekrar ben çıkma ihtimali düşüktür. Tedavi sonrasında 1 hafta süre içerisinde lazer izi yok olmaktadır. 1 hafta sonrasında geçmeyen izler için doktora başvurarak uygun kremi temin etmelisiniz. Lazer ben tedavisi sonrasında bölgeye hiçbir şekilde ilaç yada krem sürülmemelidir. Ancak doktor tavsiyesinde sürülmelidir.

Lazerli Ben Tedavisi Kalıcı Bir Çözüm Mü?

Kalıcılık dış etkiye ve hormonlara bağlı olmaktadır. Lazer tedavisi benler üzerinde kalıcıdır. İşlem gören bölgede çoğunlukla ben tekrarlamaz. Ancak başka bölgelerde benler oluşabilir. Buda nedenlere bağlıdır. Dolayısıyla “lazerli ben tedavisi kalıcı mı?” sorusunun cevabını görmüş oldunuz.

 

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir