Hastalıklar

Sinüzit Nasıl Geçer?

  | 

Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Ağrısı Nasıl Geçer? Sinüzit Bitkisel Tedavi – Evde

Sinüzit; sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Mevsimsel alerjisi olanlar ve astım hastası olanlarda sinüzit daha sık görülür. Sinüzit; özellikle kış ayalarında daha sık artan bir hastalıktır. Aşırı iltihaplanma sonucunda; baş ağrısı, burunda tıkanma, koyu renk yeşil ve sarı burun akıntısı, yanaklar ve göz çevresinde ağrı hali,  başta aşırı basınç olması, eğilince fazlalaşan ağrı ve ağız kokusu gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Sinüsler; burun içine açılan deliklerdir. Sinüslerin görevi; havanın ısıtılmasını sağlayarak akciğerlere aktarılmasını sağlamak, havayı nemlendirme görevini yapmak ve sesimizin tınısına ayar vermek gibi görevleri vardır. Hava giriş çıkışı sağlanan bu sinüslerin içerisinde enfeksiyon ve tıkanma sonucunda oluşan olumsuz etkilenmeler ile sinüzit ortaya çıkmaktadır. Bu durum sinüsün görevlerini tam anlamıyla yapmasına engel oluşturmaktadır.

Sinüzit ve belirtileri uzun süreli devam etmesi halinde mutlaka bir hekime gitmek gereklidir. Akut ve kronik olmak üzere iki şekilde sinüzit görülür. Akut sinüzit tedavisi antibiyotikler ve ilaçlarla tedavi edilebilir. Kronik sinüzitte polipler oluşması halinde et büyümeleri ortaya çıkabilir. Cerrahi yöntem gerektiren tedavi uygulanır. Sinüzitin ilk başlangıcında evde bazı önlemler alarak ağrılarını geçirmek mümkün olabilir.

  • Burun kurumasını önlemelisiniz. Ortamın havalanmasını sağlayarak tıkanıklık oluşmasını önlemek mümkündür.
  • Banyoyu ısıtarak iyice buhar oluşması sağlanmalı ve banyo yapılmalıdır.
  • Bol sıvı ve su tüketimi sağlanmalıdır.
  • Tuzlu su ile burunun açılması sağlanabilir. Tuzlu suyu genize çekerek bunu uygulamalısınız.
  • Sıcak su da ıslatılan bir havluyu yüze kompres yapın. Ağrılara fayda sağlayacaktır.
  • Yatarken burunu yukarıda tutmanız tıkanmayı engeller. Yastığınızı yükselterek bunu sağlayabilirsiniz.

Evde yaptığınız basit önlemler sonunda hafiflemeyen ağrılar ve tıkanma devam ediyorsa mutlaka doktora gidin. İltihap derecesinin yüksek olması antibiyotik tedavi gerektirebilir.

 

Yorum Yapabilirsin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir